Wie is Suitcase of Memories?

Sluiten

Hoe het begon

Miranda - Suitcase of Memories

Onze dochter van 17 heeft mijn vader nooit gekend, omdat hij in 1999 is overleden. Toch vraagt ze regelmatig naar hem: hoe was hij, wat vond hij leuk, naar welke muziek luisterde hij, was hij grappig en nog vele andere dingen. Dit bracht me op het idee om een korte levensgeschiedenis van hem te maken, in eerste instantie als naslagwerk voor onze dochter. Zijn levensverhaal heb ik voorzien van foto’s, muziek, hobby’s etc. om een zo compleet mogelijk beeld van hem te maken. Vervolgens heb ik van al deze onderdelen een online gedenkpagina in de vorm van een koffer laten maken. Toen het gereed was heb ik het mijn overige familieleden laten zien. Zij reageerden heel enthousiast en vonden het geweldig om herinnerd te worden aan iemand waar ze zoveel van hielden. Mede door hun positieve feedback wil ik nu ook andere mensen de gelegenheid bieden om een mooie online 'koffer vol herinneringen' te maken. Zo kunnen zij op elk moment het vertrouwde beeld oproepen van hun dierbare en dit delen met anderen. Een mooi ‘geschenk’ voor (klein)kinderen, overige familieleden en vrienden.
 

Oma’s koffer vol herinneringen

Toen ik mijn oma vroeg of zij mee wilde werken aan haar eigen levensverhaal, zei zij direct ja. Na een aantal interviewsessies werd het beeld compleet. Een mooie bijkomstigheid was dat mijn oma van 89 jaar er helemaal van opfleurde! Ze vond het geweldig om over haar leven te vertellen en om er mooie foto’s, muziek en favoriete televisiefragmenten bij te zoeken. Het is een geweldig proces voor haar (en mij) geweest. Haar ‘koffer vol herinneringen’ is opengegaan. Klik hier om mijn oma’s koffer te bekijken. Zij is in 2017 overleden.
 

Initiatiefnemer

Ik ben Miranda van Wageningen, geboren en getogen in Nijmegen, al sinds 1969. Naast dit mooie werk ben ik werkzaam als Projectleider Wijkaanpak bij de gemeente Nijmegen. De combinatie van enerzijds het zakelijk contact en anderzijds het dichtbij de mensen willen staan, past mij goed.
Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de levensfragmenten van hun dierbaren en hen op deze wijze een prachtige herinnering mee te geven, die op elk moment oproepbaar is voor een ieder die hier behoefte aan heeft, voor nu en later. 

Herinneringen voor later, maak ze nu!
Suitcase
maken
Inloggen Contact Hoe werkt het? Cadeaubon Voorbeeld levensverhaal
Ieder mens heeft zijn eigen unieke levens-verhaal. Foto's, herin-neringen, muziek, die niet vergeten mogen worden.

Suitcase of Memories

biedt u de mogelijkheid om een 'koffer vol herinneringen' te vullen en te delen.
Lees meer ...