Veelgestelde vragen

Sluiten

1. Hoe kan ik samen met anderen een suitcase maken?
Door het emailadres en het wachtwoord met elkaar uit te wisselen, kunt u vanuit verschillende computers aan uw levensverhaal werken. U kunt niet tegelijkertijd aan hetzelfde levensverhaal werken. Voor het maken van een suitcase is het van belang dat de maker enige kennis heeft van digitale fotografie (het inscannen van oude foto’s) en internet (filmpjes uploaden op Youtube en invoegen in het levensverhaal).

2. Hoe kan ik mijn wachtwoord aanpassen?
Door te registreren met uw emailadres ontvangt in uw mailbox een mailbericht van Suitcase of Memories met het wachtwoord. U keert terug naar de website www.suitcaseofmemories.nl en kiest voor inloggen. U logt in met uw emailadres en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. In het werkscherm waar u dan in terecht komt, staat links boven in de zwarte balk een afbeelding van een slotje. Daar klikt u op en past uw wachtwoord aan.
 
3. Hoe is mijn privacy beschermd? 
Uw levensverhaal wordt beschermd met het wachtwoord dat u ontvangt zodra u zich voor het eerst registreert. Andere mensen hebben alleen toegang tot uw verhaal als zij van u het emailadres en wachtwoord krijgen. Als u de ‘vertel verder’ functie gebruikt, ontvangen mensen alleen een wachtwoord om in uw verhaal te kijken. Zij kunnen niets aanpassen. Let op: zij kunnen op hun beurt ook de vertel verder functie gebruiken.
Meer informatie over privacy kunt u lezen in onze privacyverklaring, die onderaan de website staat.

4. Ik heb een gratis suitcase, hoe ga ik over tot een betaalde suitcase?
Met een gratis suitcase kunt u maximaal 3 pagina’s aanmaken. De gratis versie is drie maanden actief. Daarna wordt uw gratis suitcase verwijderd. Mocht u over willen gaan naar een uitgebreide (betaalde) versie, waarin u toegang krijgt tot 100 pagina’s, logt u in. U ziet in het werkscherm de zwarte balk boven in de tekst ‘upgrade naar betaalde versie’. Klik hierop, betaal via I-deal en uw suitcase wordt direct omgezet naar een betaalde versie.

5. Ik heb een cadeaubon gekregen. Wat nu?
Met een cadeaubon kunt u gratis of tegen een gereduceerd bedrag een Premium Suitcase aanmaken. U kunt een suitcase aanmaken op deze pagina. Kies voor Premium Suitcase en vul uw gegevens in. In stap 4 kunt u de code van de cadeaubon invoeren.

6. Het bladeren van het boekje werkt niet goed. Wat kan ik hieraan doen?
Het levensverhaal is het beste te bekijken in de browsers van Google Chrome, Firefox en Internet Explorer vanaf versie 8. De bladerfunctie van het boekje werkt in deze browsers optimaal. De browsers zijn gratis te downloaden op uw computer.

7. In welke browser kan ik het beste een suitcase aanmaken?
Het levensverhaal is het beste te bekijken in Google Chrome en Firefox browser. Het maken van een suitcase is het beste te doen in Internet Explorer. Deze browser maakt het mogelijk om uw afbeeldingen te verkleinen of te vergroten. Dit komt de opmaak van het levensverhaal ten goede.

8. Ik zie een grijze balk in het verhaal als ik het bekijk. Wat moet ik doen?
Zodra u ingelogd bent en u bent in de werkomgeving, kunt u op het witte vlak tekst typen, afbeeldingen en filmpjes invoegen. Als u teveel tekst of afbeeldingen op de betreffende pagina hebt staan, verschuift de grijze balk rechts in het werkblad naar boven. U krijgt de melding dat u teveel tekst wilt plaatsen. U plaatst de tekst of de afbeelding niet meer op die bladzijde, maar u maakt een nieuwe bladzijde aan.  

9. Ik heb een eigen filmpje dat ik graag in het levensverhaal wil opnemen. Hoe?
U maakt een account aan bij Youtube en upload uw eigen filmpje. Ga naar videobeheer en stel de video in als ‘verborgen’. Nu kunnen alleen de personen die de link naar de video kennen, de video bekijken. Dus ook het filmpje in het levensverhaal. 
Een verborgen video wordt niet op openbare locaties op Youtube weergegeven. Om het filmpje te bekijken, hoef je niet te beschikken over een Youtube account. Voor meer informatie over het uploaden van filmpjes, klik op onderstaande link:

10. Ik wil een Youtube filmpje in het levensverhaal afspelen, maar de video is verdwenen. Hoe kan dat?
Naar alle waarschijnlijkheid heeft de maker van de video zelf de video van Youtube verwijderd. U kunt nu een ander, gelijksoortig filmpje opnemen in uw levensverhaal. 
U verwijdert de ‘lege’ video-link en kiest een nieuw filmpje op de betreffende plaats in het levens verhaal.

11. Hoe lang wordt mijn levensverhaal op de website bewaard?
In principe blijft uw levensverhaal altijd toegankelijk op internet. Als blijkt dat u langer dan 1 jaar niet ingelogd bent geweest, dan gaat Suitcase of Memories er van uit dat u met uw werk aan het levensverhaal gestopt bent. U krijgt van ons een e-mail bericht met de waarschuwing dat uw account verwijderd zal worden als u niet binnen een maand weer een keer ingelogd bent geweest in uw account.

12. Kan ik het levensverhaal ook laten afdrukken?
Binnenkort wordt het mogelijk om een fysiek exemplaar van uw levensverhaal te bestellen. Dan heeft u naast een digitale versie, een papieren boekje in handen. Er zijn extra kosten verbonden aan het afdrukken van het boekje. Het afdrukken is alleen mogelijk in de betaalde versie.

13. Kan ik mijn account verwijderen?
Ja, dat is mogelijk. U kunt een bericht met de opzegging van uw account sturen naar info@suitcaseofmemories.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw account verwijderd wordt. 
U krijgt een bevestiging wanneer dit gebeurd is.


Mocht uw vraag niet beantwoord zijn, neemt u dan gerust contact met ons op via info@suitcaseofmemories.nl

Suitcase
maken
Inloggen Contact Hoe werkt het? Cadeaubon Voorbeeld levensverhaal
Ieder mens heeft zijn eigen unieke levens-verhaal. Foto's, herin-neringen, muziek, die niet vergeten mogen worden.

Suitcase of Memories

biedt u de mogelijkheid om een 'koffer vol herinneringen' te vullen en te delen.
Lees meer ...